Novosti iz sekcije

26.10.2017.

AZRRI - edukacijske radionice za ugostitelje i kuhare

Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. (AZRRI) i ove godine nastavlja sa organiziranjem edukacijskih radionica za ugostitelje i kuhare s ciljem poboljšanja ugostiteljske ponude u Istri te promocije istarske gastronomije kroz...

05.06.2017.

Nepretpakirana hrana - označavanje (ugostitelji, trgovci na malo)

Hrvatska obrtnička komora pripremila je Vodič za označavanje (deklariranje)nepretpakirane hrane koja je važna prvenstveno ugostiteljima i trgovcima na malo (pekare, slastičarne, mesnice...), odnosno onima koji prodaju ili...

11.11.2016.

Ugostitelji - NE povećanju PDV-a

Izvršni odbor Ceha za ugostiteljstvo i turizam Udruženja obrtnika Pula na svojoj sjednici 9.11. raspravljao je o prijedlogu porezne reforme, koja najvećim dijelom pada na leđa ugostitelja. Stoga su svoje zaključke uputili...

25.05.2016.

Održani 10. Gastro okusi Istre

Ovogodišnji 10. Gastro okusi Istre održani su 6. svibnja u Vrsaru. Na vrsarskoj rivi nastupila su sva istarska udruženja obrtnika sa svojim ugostiteljima, koji su pripremali istarske delicije – od mesa, plodova mora, ribe,...

16.03.2016.

Oznaka kvalitete hotela

U NN 9/16 objavljen je Pravilnik za dodjelu oznake kvalitete ugostiteljskog objekta vrste hotel, koji je stupio na snagu 27.01.2016.

Oznaka kvalitete dodjeljuje se hotelu koji na višem stupnju od obveznih uvjeta za kategoriju...

Ceh ugostiteljstva i turizma

Predsjednik: Deskar Zlatko
Zamjenik predsjednika: Celija Svjetlana

Članovi Izvršnog odbora: Deskar Zlatko, Celija Svjetlana, Černjul Dušan, Vitasović Andi, Petković Rajko, Šestan-Grabovičkić Nataša, Jurman Gracijano, Ramadani Lirim, Nežić Ljubomir