11.01.21 u 09:06

Potpora za očuvanje radnih mjesta i blokirani žiro račun

Poslodavci kojima je žiro račun blokiran, a korisnici su potpore za očuvanje radnih mjesta (ORM) od Zavoda za zapošljavanje, mogu nastaviti dobivati potporu, ali moraju otvoriti zaštićeni račun.

Na web stranici Zavoda, u rubrici „pomoć i upiti“ ( https://mjera-orm.hzz.hr/korisnicka-pitanja/opca-pitanja-i-odgovori/ ) objavljeno je slijedeće:

 Je li moguća isplata potpore na blokirani račun (nesolventni poslodavci)?

Ne, isplata na blokirani račun nije moguća ali je moguća na zaštićeni račun.

Odobrava se isplata sredstava iz mjere Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim Koronavirusom (COVID - 19) poslodavcima kojima su računi blokirani (nesolventni poslodavci) ukoliko udovoljavaju svim ostalim kriterijima za dobivanje navedene mjere odnosno ukoliko su zaprimili Obavijest o pozitivnoj ocjeni zahtjeva.

Isplata navedenih sredstava može se odobriti samo ukoliko poslodavac ima otvoren zaštićeni račun za primanja, naknade i iznose koji su izuzeti od ovrhe ili na kojima je ovrha ograničena.

Da bi ostvarili tu mogućnost potrebno je:

-       u svojoj banci, sa Obavijesti o pozitivnoj ocjeni zahtjeva za dodjelu potpore zatražiti otvaranje zaštićenog računa.

-       ukoliko je poslodavcu iz razloga nesolventnosti pozitivna ocjena pretvorena u negativnu, potrebno je javiti putem e-maila u Područnu službu/ured koji je radio na njegovom predmetu kako bi zatražio reviziju predmeta. Ukoliko poslodavac udovoljava svim drugim kriterijima za dobivanje potpore, negativna ocjena vratit će se u pozitivnu.

Zaštićeni IBAN račun možete nam dojaviti putem Dopune zahtjeva

 Udruženje obrtnika Pula