Dani hrvatskog kulinarstva, 11.-16.11.2024. u dvorani Žatika u Poreču
Hrvatski kuharski savez od 11. do 16. studenog organizira Dane hrvatskog kulinarstva! Ovaj kulinarski spektakl održat će se u predivnoj dvorani Žatika i donosi nam pregršt zanimljivih događanja.
Godine 2024. HKS po prvi put organizira međunarodno natjecanje u Hrvatskoj prema standardima WACS-a – Croatian Culinary Cup, koji se održava u sklopu Dana hrvatskog kulinarstva. Ovo natjecanje dodatno podiže prestiž manifestacije i omogućuje posjetiteljima uvid u kulinarske trendove izvan Hrvatske, dok se domaći kuhari i slastičari imaju priliku natjecati s međunarodnim kolegama, razmjenjujući iskustva i inspiraciju.
Natjecateljski program dana hrvatskog kulinarstva 2024.
Dani hrvatskog kulinarstva 2024., prestižna godišnja manifestacija HKS-a, održat će se od 11. do 16. studenog 2024. godine u dvorani Žatika u Poreču. Ovaj tjedan posvećen vrhunskim kulinarskim događanjima okuplja najtalentiranije kuhare, slastičare i gastronomske stručnjake iz Hrvatske i inozemstva. Program natjecanja nudi četiri uzbudljive kategorije koje pružaju priliku za isticanje i natjecanje.
Stručne radionice ove godine organiziraju Metro i Unilever Food Solutions, a namijenjene su kuharima, slastičarima i posjetiteljima koji žele unaprijediti svoje vještine. Kroz praktične savjete i vrhunske prezentacije, sudionici radionica dobivaju priliku učiti od najboljih u industriji te se inspirirati najnovijim kulinarskim tehnikama i inovacijama.
Sajamski dio dodatno obogaćuje program, nudeći posjetiteljima priliku da kušaju proizvode koje prezentiraju partneri HKS-a. Uz to, na sajmu se predstavljaju inovacije u kulinarstvu koje odražavaju najnovije globalne trendove, a posjetitelji mogu dobiti inspiraciju te uvid u proizvode i tehnologije koje unapređuju ugostiteljsko iskustvo.
Program Događanja
10.11.2024.: Svečano otvorenje Dana hrvatskog kulinarstva uz okupljanje kuhara, slastičara, ugostitelja i posjetitelja.
11.-15.11.2024.: Natjecanja – Kamelija kup, Državno prvenstvo u kuharstvu, Državno prvenstvo u slastičarstvu i Croatian Culinary Cup.
12.-14.11.2024.: Stručne radionice i panel diskusije o aktualnim temama u kulinarstvu i ugostiteljstvu.
16.11.2024.: Svečano proglašenje pobjednika svih natjecanja i zatvaranje manifestacije uz završni program.
Dani hrvatskog kulinarstva otvoreni su za sve posjetitelje – ulaz je slobodan.
Više o svemu na: Dani hrvatskog kulinarstva | Kalendar događanja Poreč Istra - Službeni turistički portal Turističke zajednice Grada Poreča